March 20, 2020

Toen duidelijk werd dat de school voor een hele poos dicht zou zijn, nam een oud-student het initiatief om een Discordserver voor de school te maken. Discord is een online platform waar je verschillende kanalen kan maken om met elkaar te chatten of praten. Ook videocha...

August 15, 2019

Mijn jongste zoon was tien toen hij van school kwam en hoofdpijn had. De volgende dag had zijn hoofd nog pijn, de week erna nog en de maand erna ook nog. Het marcheerde ook niet meer, niet bij wiskunde en niet bij Frans. En waarom moesten er ook zoveel blaadjes met oef...

June 18, 2019

 

Tijdens de stormdag 10 maart 2019 waaiden de 2 grote populieren die onze ingang flankeren om. Gelukkig was het zondag en was er dus niemand op school. De bomen vielen op de trampolines en rukten de elektriciteitskabels uit de muur.

De elektriciteit is ondertussen her...

April 20, 2018

Gisteren discussieerden we op Sudbury School Gent over leestekens en zichtbare kleuren en kozen we slogans voor onze borden voor de actie tegen luchtvervuiling.

Vandaag wandelden kinderen met hun borden langs de Antwerpsesteenweg ter hoogte van de Ca...

December 23, 2017

Op Sudbury school Gent hadden we donderdag een kerstfeestje met warme chocomelk en een kerstverhaal.

Maar het meest hartverwarmende moment is wanneer de enveloppen mogen worden geopend en iedereen de kleine presentjes en attenties doorneemt die ze gekregen hebben van an...

March 10, 2017

Dinsdag 7 maart trokken we naar het STAM. We hadden het zo naar ons zin dat we zowat de hele dag gebleven zijn. 's Ochtends luisterden we naar het verhaal van de draak Jakkes. In de namiddag namen we Gent onder de loep. Een foto verslag:

March 6, 2017

Dinsdagmiddag 12:30u na een reis van bijna drie uur lopen we binnen in een huis waarbij ik meteen dacht aan het huis van Pippi Langkous. Een grote tuin met trampolines, touw gespannen tussen bomen, bamboe en door de grote ramen is de speelkamer te zien.

We schrijven ons...

November 10, 2016

After 2 very successful years of operation, the ministry of Bavaria decided to close Sudbury School Ammersee. The staf, students and parents of the school want their school reopened and called for an international day of solidarity to which we kindly contribute.

We feel...

February 20, 2016

 

Na vele jaren is ons excursiegezelschap behoorlijk bedreven in het organiseren van uitstappen voor de leden van onze school. 

Zo hebben we ondertussen al een aantal vaste waarden die jaarlijks terugkeren. We huren regelmatig een sportveld in de sporthal Rozebroeken en...

January 20, 2016

Dit weekend had in Frankrijk een eerste nationale Eudec event plaats, een netwerkmoment voor democratische scholen. Meer dan 80 mensen kwamen samen om kennis te maken met elkaar, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. 

 

Het is vrij lang rustig geweest rond onde...

Please reload

Featured Posts

Deze jongelui hoef ik niets te leren

December 1, 2014

1/2
Please reload

Recent Posts

April 20, 2018

March 10, 2017

February 20, 2016

January 20, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • w-facebook
  • Twitter Clean