De 6 items die je volgens ontwerpers altijd op rommelmarkten moet kopen

ontdek de 6 items die ontwerpers altijd aanraden om te kopen op rommelmarkten

Rommelmarkten zijn een schatkamer voor liefhebbers van unieke en betaalbare decoratie-items. Of je nu op zoek bent naar een vintage stuk om je interieur op te fleuren of gewoon wilt genieten van de jacht op verborgen schatten, er zijn bepaalde items die je volgens ontwerpers altijd moet kopen wanneer je een rommelmarkt bezoekt. Deze items kunnen niet alleen je huis verfraaien, maar ook een verhaal vertellen en een persoonlijke touch toevoegen aan je ruimte

Vintage spiegels

Een van de eerste dingen die je moet zoeken op een rommelmarkt zijn vintage spiegels. Deze spiegels hebben vaak prachtige, gedetailleerde lijsten die je niet snel in moderne winkels zult vinden. Ze kunnen een kamer groter laten lijken en meer licht reflecteren, wat bijdraagt aan een heldere en uitnodigende sfeer.

Bij het kiezen van een vintage spiegel is het belangrijk om te letten op de staat van de lijst en het glas. Kleine beschadigingen kunnen vaak worden gerepareerd of geven juist karakter aan het stuk. Overweeg ook om de spiegel opnieuw te laten verzilveren als het glas dof is geworden.

Antieke meubels

Antieke meubels zijn een andere geweldige vondst op rommelmarkten. Deze stukken zijn vaak goed gemaakt en hebben een tijdloze uitstraling die moeilijk te evenaren is met moderne meubels. Denk aan houten tafels, stoelen, kasten en dressoirs die met de hand zijn gemaakt en prachtige details hebben.

Wanneer je antieke meubels koopt, controleer dan altijd op structurele integriteit. Kijk of er geen grote scheuren of ontbrekende onderdelen zijn. Kleine reparaties kunnen meestal eenvoudig worden uitgevoerd, maar grote schade kan duur zijn om te herstellen.

CZYTAJ  Prachtige Kleuren Die Perfect Samengaan Met Bordeauxrood

Kunstwerken en prints

Kunstwerken en prints kunnen een geweldige manier zijn om persoonlijkheid toe te voegen aan je huis. Op rommelmarkten vind je vaak originele schilderijen, tekeningen en prints die uniek zijn en een verhaal vertellen. Deze stukken kunnen variëren van abstracte kunst tot klassieke landschappen, afhankelijk van je smaak.

Let bij het kopen van kunstwerken op de staat van het doek of papier en de lijst. Soms kun je geweldige deals vinden op stukken die alleen een nieuwe lijst nodig hebben om er weer als nieuw uit te zien.

Oude boeken

Oude boeken zijn niet alleen geweldig om te lezen, maar ze kunnen ook dienen als decoratieve elementen in je huis. Stapels oude boeken kunnen worden gebruikt om hoogte toe te voegen aan displays of als basis voor andere decoratieve items. Bovendien hebben veel oude boeken prachtige omslagen die een vleugje nostalgie toevoegen aan elke ruimte.

Zorg ervoor dat de boeken in goede staat verkeren en geen schimmel of ernstige schade hebben. Je kunt ook overwegen om boeken te kopen met interessante titels of onderwerpen die passen bij jouw interesses of stijl.

Keramiek en glaswerk

Op rommelmarkten vind je vaak prachtig keramiek en glaswerk dat nergens anders verkrijgbaar is. Denk aan handgemaakte vazen, schalen, borden en glazen die elk hun eigen unieke charme hebben. Deze items kunnen zowel functioneel als decoratief zijn, waardoor ze veelzijdige toevoegingen aan je huis zijn.

Controleer altijd op chips, scheuren of andere beschadigingen voordat je keramiek of glaswerk koopt. Kleine imperfecties kunnen soms bijdragen aan de charme van het stuk, maar grote beschadigingen kunnen de bruikbaarheid beïnvloeden.

CZYTAJ  Deze 10 spectaculaire zwembadontwerpen zorgen ervoor dat uw achtertuin aanvoelt als een resort

Lampen en verlichting

Lampen en verlichting zijn essentiële elementen in elk huis, en rommelmarkten bieden vaak unieke opties die je niet in reguliere winkels vindt. Van vintage tafellampen tot antieke kroonluchters, deze stukken kunnen een echte blikvanger zijn in je interieur.

Zorg ervoor dat de bedrading veilig is voordat je een lamp koopt. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de lamp opnieuw te laten bedraden door een professional, vooral als het gaat om oudere stukken. Dit kan echter de moeite waard zijn voor een prachtig uniek stuk dat jaren meegaat.

  • Vintage spiegels
  • Antieke meubels
  • Kunstwerken en prints
  • Oude boeken
  • Keramiek en glaswerk
  • Lampen en verlichting

Door deze zes items in gedachten te houden tijdens je volgende bezoek aan een rommelmarkt, kun je unieke vondsten doen die niet alleen stijlvol zijn maar ook karakter toevoegen aan je huis. Veel succes met jouw zoektocht naar verborgen schatten!

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • DECO
  • De 6 items die je volgens ontwerpers altijd op rommelmarkten moet kopen