Deze 10 spectaculaire zwembadontwerpen zorgen ervoor dat uw achtertuin aanvoelt als een resort

ontdek deze 10 spectaculaire zwembadontwerpen die ervoor zorgen dat uw achtertuin aanvoelt als een resort.

Een zwembad in de achtertuin is een droom voor velen. Het biedt niet alleen verkoeling op warme dagen, maar kan ook een vleugje luxe en ontspanning toevoegen aan uw leefruimte. Hier zijn tien spectaculaire zwembadontwerpen die ervoor zorgen dat uw achtertuin aanvoelt als een resort

Infinity Pools

Een infinity pool, ook wel bekend als een overloopzwembad, creëert de illusie dat het water oneindig doorloopt. Dit type zwembad is perfect voor huizen met een prachtig uitzicht, zoals op een heuvel of aan zee. De rand van het zwembad lijkt te verdwijnen in de horizon, wat een adembenemend effect geeft.

Natuurlijke Zwembaden

Natuurlijke zwembaden zijn ontworpen om eruit te zien als vijvers of meren. Ze gebruiken planten en biologische filters om het water schoon te houden, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan traditionele zwembaden. Deze zwembaden passen perfect in een tuin met veel groen en geven een rustieke uitstraling.

Overdekte Zwembaden

Voor degenen die het hele jaar door willen zwemmen, is een overdekt zwembad de ideale keuze. Deze zwembaden kunnen worden geïntegreerd in uw huis of in een aparte structuur in de tuin. Met verwarming en verlichting kunt u zelfs op koude winteravonden genieten van een duik.

Zwemvijvers

Zwemvijvers combineren de esthetiek van een natuurlijke vijver met de functionaliteit van een zwembad. Ze hebben vaak ondiepe zones met waterplanten en diepere gebieden om in te zwemmen. Dit type zwembad trekt ook wilde dieren aan, zoals vogels en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van uw tuin.

Rooftop Pools

Als u beperkte ruimte heeft in uw achtertuin, overweeg dan een rooftop pool. Deze zwembaden bieden niet alleen een plek om te zwemmen, maar ook een spectaculair uitzicht over de omgeving. Rooftop pools zijn vooral populair in stedelijke gebieden waar buitenruimte schaars is.

CZYTAJ  Zijn bed skirts terug van weggeweest? Ontdek waarom ze helemaal in de mode zijn voor 2024!

Lagoon Pools

Lagoon pools hebben organische vormen en onregelmatige randen die doen denken aan natuurlijke lagunes. Ze kunnen worden aangevuld met rotsen, watervallen en weelderige beplanting om een tropische sfeer te creëren. Dit type zwembad is ideaal voor wie houdt van een exotische uitstraling.

Plunge Pools

Plunge pools zijn kleine, diepe zwembaden die perfect zijn voor kleine tuinen of binnenplaatsen. Ze bieden verfrissing zonder veel ruimte in beslag te nemen. Plunge pools kunnen ook worden uitgerust met jets voor hydrotherapie, waardoor ze zowel ontspannend als functioneel zijn.

Lap Pools

Voor de serieuze zwemmer is een lap pool de beste keuze. Deze lange, smalle zwembaden zijn ontworpen voor baantjes trekken en bieden voldoende ruimte om te trainen. Lap pools kunnen ook worden gecombineerd met andere functies, zoals spa’s of ondiepe speelzones voor kinderen.

Zwembaden met Glazen Wanden

Een zwembad met glazen wanden voegt een modern en luxueus element toe aan uw tuin. De transparante wanden geven een gevoel van openheid en maken het mogelijk om vanuit verschillende hoeken van het huis van het water te genieten. Dit type zwembad is vooral indrukwekkend wanneer het ’s avonds wordt verlicht.

Thematische Zwembaden

Thematische zwembaden zijn ontworpen rond een specifiek thema of concept. Denk aan piratenschepen voor kinderen, Griekse tempels of zelfs onderwatergrotten. Deze zwembaden bieden niet alleen zwemgelegenheid maar ook entertainment en avontuur voor het hele gezin.

 • Infinity Pools: Creëert de illusie van oneindigheid.
 • Natuurlijke Zwembaden: Milieuvriendelijk en rustiek.
 • Overdekte Zwembaden: Geschikt voor alle seizoenen.
 • Zwemvijvers: Combinatie van vijver en zwembad.
 • Rooftop Pools: Ideaal voor stedelijke gebieden.
 • Lagoon Pools: Tropische uitstraling met organische vormen.
 • Plunge Pools: Klein maar verfrissend.
 • Lap Pools: Perfect voor baantjes trekken.
 • Zwembaden met Glazen Wanden: Modern en luxueus.
 • Thematische Zwembaden: Voor entertainment en avontuur.
CZYTAJ  Moet je je keukenmeubels vervangen of opnieuw schilderen?

Kies het ontwerp dat het beste bij uw stijl en behoeften past om uw achtertuin om te toveren tot een luxe resort waar u elke dag van kunt genieten.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

 • Odbiór
 • DECO
 • Deze 10 spectaculaire zwembadontwerpen zorgen ervoor dat uw achtertuin aanvoelt als een resort