Deze groenten die je in juni nog kunt planten en deze zomer kunt genieten

ontdek welke groenten je nog in juni kunt planten en waarvan je deze zomer kunt genieten

Het is juni en je hebt nog steeds tijd om een verscheidenheid aan groenten te planten die je deze zomer kunt oogsten. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, er zijn tal van opties die je kunt overwegen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste groenten die je in juni kunt planten en hoe je ze kunt verzorgen voor een succesvolle oogst.

Sla

Sla is een van de meest veelzijdige groenten die je in juni kunt planten. Het groeit snel en kan al binnen enkele weken worden geoogst. Er zijn verschillende soorten sla, zoals kropsla, ijsbergsla en rucola, die allemaal goed gedijen in de zomermaanden.

Om sla te planten, zaai je de zaden direct in de grond op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en houd deze vochtig. Sla heeft niet veel ruimte nodig, dus het is ook ideaal voor kleinere tuinen of zelfs balkonbakken.

Boontjes

Boontjes zijn een andere geweldige optie voor juni. Ze groeien snel en kunnen meerdere keren per seizoen worden geoogst. Er zijn twee hoofdtypen boontjes: stambonen en stokbonen. Stambonen groeien laag bij de grond, terwijl stokbonen klimmen en ondersteuning nodig hebben.

Zaai de bonenzaden direct in de grond op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en goed doorlatend is. Boontjes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes.

Courgette

Courgette is een populaire zomergroente die gemakkelijk te kweken is. De planten produceren overvloedig fruit gedurende de zomermaanden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor elke moestuin.

CZYTAJ  Hoe Kwijnen Tomatenplanten Weg Door Bladluizen? Ontdek De Ultieme Tips En Trucs Voor Bescherming!

Plant courgettezaden direct in de grond op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Courgetteplanten hebben veel ruimte nodig om te groeien, dus zorg ervoor dat je voldoende afstand tussen de planten laat. Houd de grond vochtig en geef regelmatig water.

Radijsjes

Radijsjes zijn een van de snelst groeiende groenten die je kunt planten. Ze kunnen al binnen drie tot vier weken na het zaaien worden geoogst, waardoor ze perfect zijn voor snelle resultaten.

Zaai radijszaden direct in de grond op een zonnige plek. Radijsjes hebben losse, goed doorlatende grond nodig om goed te groeien. Houd de grond vochtig en dun de zaailingen uit om voldoende ruimte te geven voor elke plant.

Spinazie

Spinazie is een voedzame bladgroente die goed gedijt in koelere temperaturen, maar ook in juni kan worden geplant voor een zomeroogst. Spinazie groeit snel en kan meerdere keren per seizoen worden geoogst.

Zaai spinaziezaden direct in de grond op een plek met halfschaduw tot volle zon. Spinazie heeft rijke, vochtige grond nodig om goed te groeien. Houd de grond vochtig en oogst de bladeren regelmatig om nieuwe groei te stimuleren.

Kruiden

Kruiden zoals basilicum, peterselie en koriander kunnen ook in juni worden geplant en zullen snel groeien tijdens de warme zomermaanden. Deze kruiden voegen niet alleen smaak toe aan je gerechten, maar trekken ook nuttige insecten aan naar je tuin.

  • Basilicum: Plant basilicumzaden of zaailingen op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Houd de grond vochtig en knijp regelmatig de toppen af om bossige groei te bevorderen.
  • Peterselie: Zaai peterseliezaden direct in de grond of plant zaailingen op een plek met halfschaduw tot volle zon. Peterselie heeft rijke, vochtige grond nodig om goed te groeien.
  • Koriander: Zaai korianderzaden direct in de grond op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Koriander groeit snel en kan meerdere keren per seizoen worden geoogst.
CZYTAJ  Hebben deze 10 planten echt geen zonlicht nodig om te groeien?

Met deze groenten kun je nog steeds genieten van een overvloedige oogst deze zomer, zelfs als je pas in juni begint met planten. Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan de specifieke behoeften van elke plant en geniet van het proces van het kweken van je eigen verse producten.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • TUIN
  • Deze groenten die je in juni nog kunt planten en deze zomer kunt genieten