Heb je genoeg van vieze ramen? Ontdek nu 5 DIY-hacks voor sprankelende ramen!

Heb je genoeg van vieze ramen Ontdek nu 5 DIY-hacks voor sprankelende ramen!

Heb je genoeg van vieze ramen? Ontdek nu 5 DIY-hacks voor sprankelende ramen!

Gebruik witte azijn voor een streeploos resultaat

Een van de meest effectieve en goedkope manieren om je ramen te laten glanzen, is door gebruik te maken van witte azijn. Meng gelijke delen water en witte azijn in een spuitfles. Spuit het mengsel op je ramen en veeg het af met een microvezeldoek. Azijn verwijdert vuil en vet zonder strepen achter te laten.

Voor hardnekkige vlekken kun je een beetje zuiveringszout toevoegen aan het mengsel. Dit zorgt voor een licht schurend effect dat zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijdert.

Maak gebruik van krantenpapier

Het klinkt misschien ouderwets, maar krantenpapier is een geweldige manier om je ramen schoon te maken. Het papier is absorberend en laat geen pluisjes achter zoals sommige doeken dat wel doen. Spuit je favoriete reinigingsmiddel op het raam en gebruik krantenpapier om het schoon te vegen. Je zult versteld staan van het resultaat.

Een bijkomend voordeel is dat je oude kranten kunt hergebruiken, wat dit een milieuvriendelijke optie maakt.

Probeer een zelfgemaakte citroenreiniger

Citroenen zijn niet alleen geweldig in de keuken, maar ook voor het schoonmaken van ramen. De natuurlijke zuren in citroenen helpen bij het verwijderen van vuil en vet. Meng het sap van één citroen met twee kopjes water en voeg een eetlepel witte azijn toe. Giet dit mengsel in een spuitfles en gebruik het zoals je elk ander reinigingsmiddel zou gebruiken.

De frisse geur van citroen geeft je huis bovendien een aangename geur terwijl je schoonmaakt.

CZYTAJ  De donkere kant van 'fast deco': de opkomst van budgetmeubelen van Zara Home, H&M en Shein naast fast fashion

Gebruik een squeegee voor professioneel ogende resultaten

Een squeegee, of trekker, is een onmisbaar hulpmiddel voor streeploze ramen. Begin bovenaan het raam en werk naar beneden in rechte banen. Veeg de rubberen rand van de squeegee na elke baan af met een doek om strepen te voorkomen.

Dit gereedschap wordt vaak gebruikt door professionele glazenwassers en kan ook jou helpen om diezelfde professionele resultaten te bereiken.

Maak je eigen reinigingsdoekjes

In plaats van wegwerpdoekjes te kopen, kun je eenvoudig je eigen herbruikbare reinigingsdoekjes maken. Neem enkele oude katoenen doeken of T-shirts en knip ze in handzame stukken. Week deze doeken in een mengsel van water, witte azijn en een paar druppels etherische olie voor een aangename geur.

  • Duurzaam: Herbruikbare doekjes verminderen afval.
  • Kostenefficiënt: Je bespaart geld door geen wegwerpdoekjes te kopen.
  • Aangename geur: Etherische oliën geven je huis een frisse geur.

Extra tips voor sprankelende ramen

Naast de bovenstaande hacks zijn er nog enkele extra tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je ramen altijd sprankelend schoon zijn:

  • Schoonmaken op bewolkte dagen: Zonlicht kan ervoor zorgen dat reinigingsmiddelen te snel opdrogen, wat strepen kan veroorzaken.
  • Binnen- en buitenkant: Vergeet niet zowel de binnen- als buitenkant van je ramen schoon te maken voor het beste resultaat.
  • Regelmatig onderhoud: Maak je ramen regelmatig schoon om ophoping van vuil en stof te voorkomen.

Met deze eenvoudige DIY-hacks kun je genieten van sprankelende ramen zonder veel geld uit te geven aan dure schoonmaakmiddelen. Probeer ze vandaag nog uit en zie zelf hoe effectief ze zijn!

CZYTAJ  Hoe vouw je een servet als een pro? Ontdek verfijnde technieken voor elke gelegenheid!

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • TIPS
  • Heb je genoeg van vieze ramen? Ontdek nu 5 DIY-hacks voor sprankelende ramen!