Hoe vaak moet je badkameroppervlakken schoonmaken, volgens experts

experts adviseren hoe vaak je badkameroppervlakken moet schoonmaken

Volgens experts moeten badkamerspiegels zo vaak gereinigd worden als nodig is, afhankelijk van het gebruik. Een mengsel van azijn en water met een microvezeldoek is ideaal voor het reinigen. De wastafel moet wekelijks worden schoongemaakt, evenals het toilet, met een geschikt schoonmaakmiddel of azijn. Het toilet moet minstens eens per week grondig worden schoongemaakt van boven naar beneden met een desinfecterend middel. Schimmel en meeldauw in de douche moeten wekelijks worden behandeld met een schoonmaakoplossing. De badkamervloer moet elke week worden gereinigd met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Badtapijten en handdoeken moeten regelmatig worden gewassen. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken en nooit toiletverfrisser in de douche te gebruiken. Tenslotte is het aan te raden om onder de wastafel elke drie tot vier maanden schoon te maken.

Onderhoud van de badkamerspiegel en wastafel

Volgens schoonmaakexperts dient de badkamerspiegel zo vaak als nodig gereinigd te worden. Dit is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Wanneer de spiegel vol zit met vlekken van tandpasta, is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Een zelfgemaakte oplossing van azijn gemengd met water en een microvezeldoek zijn hiervoor geschikt. De wastafel moet wekelijks gereinigd worden, samen met de toiletten, door gebruik te maken van een microvezeldoek en een geschikt schoonmaakmiddel of witte azijn.

Reinigen van het toilet

Experts raden aan om de toilet minstens eens per week van boven naar beneden grondig te vegen met een desinfecterend middel. Let vooral op de zitting en de randen nabij de grond waar bacteriën zich snel kunnen verzamelen. Bij hard water is het aangeraden om een vochtige puimsteen te gebruiken om vlekken in de toiletpot aan te pakken.

CZYTAJ  Hoe kies je een zoete en rijpe watermeloen in de winkel

Het schoonhouden van de douche

Het is essentieel de douche wekelijks te reinigen, vooral omdat dit de plek is waar schimmel en meeldauw tot ontwikkeling kunnen komen. Laat een schoonmaakoplossing 20 minuten inwerken op eventuele schimmel of meeldauw voordat je deze wegveegt. San Angelo suggereert het dagelijks gebruik van een trekker bij hard water en beveelt aan de doucheholte van boven naar beneden te reinigen.

Badkamervloeren en onder de wastafel

De badkamervloer moet routinematig elk week met warm water en een mild schoonmaakmiddel worden gereinigd. Voor het schoonmaken onder de wastafel adviseren professionals om dit veld elke drie tot vier maanden te adresseren, waarbij je eerst alles verwijdert, schoonmaakt, en indien nodig organiseert.

Linens en wat te vermijden

Badtapijten en badmatten moeten wekelijks worden gewassen, terwijl handdoeken na elke twee tot drie keer gebruik moeten worden gewassen, en minstens eenmaal per week. Bij het schoonmaken van de badkamer is het belangrijk nooit toiletverfrisser in de douche te gebruiken en de juiste producten voor de juiste materialen te selecteren.

  • 🚿 Douche: Minstens 1x per week
  • 🚽 Toilet: Minstens 1x per week
  • 🪞 Spiegel: Zo nodig
  • 🛁 Badkamervloer: Wekelijks
  • 🧽 Onder de wastafel: Elke 3-4 maanden
  • 🧺 Handdoeken: Na 2-3 keer gebruik
  • Home
  • TIPS
  • Hoe vaak moet je badkameroppervlakken schoonmaken, volgens experts