Interieurtrends Die Deze Zomer Overal Zullen Zijn, Volgens Ontwerpers

Image

Deze zomer zitten we boordevol opwinding over de nieuwste interieurtrends die onze huizen zullen transformeren! Ontwerpers hebben gesproken en wij luisteren aandachtig. Ben je klaar om je huis te upgraden met de trends van dit seizoen? Let’s go!

Botanische Prints en Rieten Details

De zomer brengt vaak een frisse blik op interieurdesign, en dit jaar zijn botanische prints en rieten details niet te missen. Designer Hallie Henley Sims heeft voor een pool bath onlangs Riley Sheeheys Botanical Cream behang gekozen en mooie antieke botanische printserwerken die ze vorige herfst op de Parijse vlooienmarkt heeft gevonden, geïntegreerd in haar ontwerpen. Rieten accenten associëert ze direct met de elegantie van Dior Maison’s Rattan Cannage Provence trays en accessoires, die warmte en een natuurlijke uitstraling geven.

Naadloze Overgang tussen Binnen en Buiten

De grenzen tussen binnen- en buitenruimtes worden steeds vager. Elizabeth Burch, een interieurontwerper uit Nashville, voorspelt meer grote ramen, schuifdeuren en ononderbroken overgangen naar buitenpatio’s, dekken of tuinen. Zachte materialen zoals linnen en katoen worden nu ook gebruikt voor raambekledingen buiten. Laura Hur benadrukt dat iedereen zijn eigen persoonlijke touch aan de buitenruimtes geeft, van een simpele stoel en een tafel tot uitgebreide loungeplekken voor ontspannen zomeravonden.

Het Spel van Patronen

Ginger Curtis van Urbanology Designs zegt dat vrolijke patronen een grote rol zullen spelen in het zomerse interieurdesign. Van diepe geometrische vormen tot speelse bloemenprints, deze stijlen voegen een levendige en energieke sfeer toe aan elke ruimte. Ze moedigt aan om verschillende patronen die de essentie van de zomer vatten met elkaar te combineren voor een gepersonaliseerde en boeiende omgeving, zowel binnen als buiten.

CZYTAJ  Donkere en stormachtige interieurtrends

Natuurlijke Materialen en Biophilic Design

De trend voor het gebruik van natuurlijke materialen blijft sterk. Mary Lambrakos van Lambrakos Studio zegt dat bijvoorbeeld het gebruik van onbehandeld hout een brug slaat tussen comfort binnen en schoonheid buiten, zoals in meubilair of rustieke tuinbanken. Biophilic design, een concept dat natuurlijke elementen in het huis brengt, blijft populair. Dit wordt zichtbaar door indoor planten, grote ramen en organische texturen die onze leefruimtes frisser maken.

Stilistische Verfijning en Intense Kleuren

Elana Mendelson spreekt over stilistische verfijning als een trend die zich focust op tijdloze, betekenisvolle items. Aan de andere kant zien we volgens Holly Hickey Moore een sterke opkomst van intense, verzadigde kleuren. Deze levendige tinten, die prachtig de natuurlijke blauwen van water en groen van landschappen aanvullen, worden dit seizoen een must om in huis te halen.

Speltafels en Outdoor Keukens

Lindsay Speace heeft gemerkt dat er een toenemende vraag is naar speltafelsoutdoor keukens, die het eenvoudiger maken om buiten te koken en te dineren, zeker in de warmere maanden.

  • Home
  • DECO
  • Interieurtrends Die Deze Zomer Overal Zullen Zijn, Volgens Ontwerpers