Omstreden items die interieurontwerpers nooit in hun huis zouden hebben

omstreden items die interieurontwerpers nooit in hun huis zouden hebben

Als decoratie- en interieurliefhebber is het hebben van omstreden items in huis vaak een heikel onderwerp. Interieurontwerpers hebben hun eigen standpunten en meningen over wat wel en niet in een huis thuishoort. Ontdek enkele van de meest controversiële items die interieurontwerpers in hun eigen huis zouden vermijden.

Synthetische Tapijten

Veel interieurontwerpers vermijden synthetische tapijten in hun huizen. Ze geven de voorkeur aan natuurlijke materialen zoals wol, die niet alleen duurzamer zijn maar ook natuurlijk vlamvertragend, waardoor ze een veiligere keuze zijn voor ruimtes zoals kinderkamers.

Half afgewerkte Douche Tegels

Het niet doorlopen van tegels tot aan het plafond in de douche kan een ruimte onafgemaakt laten aanvoelen. Professionele ontwerpers zorgen ervoor dat de tegels altijd tot aan het plafond reiken, soms zelfs inclusief het plafond zelf, om een volledig afgewerkte look te garanderen.

Traditionele Handdoekrekken

In plaats van traditionele handdoekrekken, kiezen veel ontwerpers voor haken waar handdoeken snel aan opgehangen kunnen worden. Dit is niet alleen praktisch maar zorgt ook voor een opgeruimd en modern uiterlijk in de badkamer.

Zwevende Planken

Ondanks hun populariteit, worden zwevende planken vaak vermeden door interieurontwerpers. Ze kiezen eerder voor ingebouwde boekenkasten of etagères die helpen om de inrichting te verankeren en een gevoel van eenheid te creëren binnen de ruimte.

Accentmuren

Hoewel accentmuren een populaire keuze zijn geweest, vermijden veel ontwerpers deze omdat ze de samenhang van een kamer kunnen verstoren en afleiden van andere zorgvuldig overwogen details.

Eenvoudige Plafonds

Ontwerpers besteden ook speciale aandacht aan het plafond, vaak de ‘vijfde muur’ genoemd. Ze gebruiken kleuren, behang of zelfs bladgoud om een unieke sfeer te creëren en de perceptie van ruimte te verhogen.

CZYTAJ  Ideeën voor een kleine woonkamer - Creatieve ideeën om elke kleine woonkamer te maximaliseren

Standaard Badmeubels

In plaats van standaard badmeubels uit grote winkels te kiezen, gaan ontwerpers vaak voor op maat gemaakte stukken die karakter en persoonlijkheid brengen in de dagelijkse routine van de badkamer.

Excessieve Keukeneilanden

Grote, dominante keukeneilanden worden vaak vervangen door gezelligere alternatieven zoals werktafels of eetbanken die bijdragen aan de huiselijke sfeer van de keuken.

FAQ

Waarom vermijden interieurontwerpers synthetische tapijten?
Ze geven de voorkeur aan natuurlijke materialen zoals wol vanwege hun duurzaamheid en natuurlijke brandveiligheid.
Wat is een alternatief voor traditionele handdoekrekken?
Vele ontwerpers kiezen voor haken waarop je snel en gemakkelijk een handdoek kunt hangen.
Waarom zijn zwevende planken niet favoriet bij interieurontwerpers?
Zij geven de voorkeur aan meer geïntegreerde opbergopties die helpen om eenheid en balans in de ruimte te creëren.
Hoe behandelen ontwerpers het plafond?
Ze gebruiken vaak speciale behandelingen zoals kleur, behang of bladgoud om de algemene sfeer en ruimtelijkheid van de kamer te verbeteren.
  • Home
  • DECO
  • Omstreden items die interieurontwerpers nooit in hun huis zouden hebben