top of page

Veerkracht en creativiteit

Tijdens de stormdag 10 maart 2019 waaiden de 2 grote populieren die onze ingang flankeren om. Gelukkig was het zondag en was er dus niemand op school. De bomen vielen op de trampolines en rukten de elektriciteitskabels uit de muur.

​​De elektriciteit is ondertussen hersteld en de trampolines zijn vervangen. Helaas namen de bomen in hun val ook onze geliefde klimboom met zich mee, die kunnen we niet vervangen.

Het was indrukwekkend om de hoeveelheid hout nu horizontaal op het terrein te zien liggen. Bij een aantal van onze studenten bracht dat allerlei ideeën met zich mee: al dat hout, daar kun je vanalles mee doen!

Een groep enthousiastelingen kwam dagelijks samen , plannen werden gesmeed en verfijnd. En zo ontstond het voorstel om het 'Buitenkookgezelschap' op te richten.

Het buitenkookgezelschap wil buitenactiviteiten en ecologisch denken bevorderen. Ze willen een hut bouwen buiten waarin gegeten kan worden en allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden. Ze willen ook een houtvuur om buiten te koken. Vegetarisch uiteraard.

Het nieuwe buitenkookgezelschap trok met hun voorstel naar de schoolmeeting. De andere schoolmeetingleden hadden aanvankelijk veel vragen: hoe groot zou die hut zijn, waar zou die komen, zou die wel stevig genoeg zijn, hoe zagen ze precies de financiële activiteiten en waarvoor zou de opbrengst precies worden gebruikt?

​​

Het buitenkookgezelschap ging met al deze vragen aan de slag. Er werden statuten gemaakt en verantwoordelijken gekozen en een mogelijke plek voor de hut werd afgebakend. En om goed te beginnen organiseerde het gezelschap ook meteen een eerste fundraiser: een spaghettilunch.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page