top of page

Sudbury School Gent in de cloud

Toen duidelijk werd dat de school voor een hele poos dicht zou zijn, nam een oud-student het initiatief om een Discordserver voor de school te maken. Discord is een online platform waar je verschillende kanalen kan maken om met elkaar te chatten of praten. Ook videochatten behoort tot de mogelijkheden. Het platform was al populair bij de gamers onder onze studenten. Voor anderen (en zeker voor de staf) was het even wennen. Maar toen we eenmaal over de eerste chaotische indruk heen waren, bleek het een heel interessante tool om online met elkaar in contact te blijven.


We hadden op voorhand niet echt een idee welke richting het uit zou gaan, maar het is een schot in de roos gebleken. De server gonst dagelijks van de gesprekken en activiteiten. In de virtuele keuken wordt nog steeds lekker gekletst over van alles en nog wat, in de speelkamer wordt er gegiecheld en gegrapt en zotte foto's geplaatst, in de studeerkamer legt de ene student wiskunde uit aan de andere, en in de computerruimte wordt er samen gegamed. De badkamer is er dan weer om te praten over het virus en hoe we gezond blijven, maar eerlijk gezegd hebben we het daarvoor allemaal veel te druk met leuke dingen.


In een virtuele wereld kun je namelijk veel makkelijker nieuwe kamers toevoegen. Zo hebben we nu ook een sporthal, waar mensen elkaar tips geven om fit te blijven en uitdagen met oefeningen. En in de knutselruimte doen we mee aan een tekenchallenge. Vandaag was de opdracht "teken voedsel met een snor". Afbeeldingen van de tekenchallenge komen binnenkort op onze facebookpagina.

Maar het mooiste is misschien wel onze nieuwe vaste waarde: de ochtendverhaaltjes. Elke morgen om 10 uur zit iedereen aan z'n laptop of tablet gekluisterd voor het verhaaltje, verteld door telkens een andere voorlezer. We luisterden al naar het verhaal van Jan Tamboer en Kromme Wannes, het klassieke verhaal van de MInotaurus en het begin van het boek "Het Geheim van te veel Torens". Dat laatste was zo ongemeen spannend dat we deze namiddag zelfs een extra luistersessie hebben ingelast. De verhaaltjes zijn zelfs zo populair dat er beslist is om er ook in het weekend mee verder te gaan, maar dan een uurtje later.


We weten dat het nog wel even kan duren voor we terug gewoon naar school kunnen, en we weten dat het bij momenten best lastig is, maar Sudbury School Gent ligt ondertussen dus allesbehalve stil. We zijn alvast benieuwd welke ideeën er nog allemaal gaan ontstaan.Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page