Waar in de slaapkamer geen spiegel moet worden geplaatst, en waar wel

waar in de slaapkamer geen spiegel moet worden geplaatst, en waar wel

In de slaapkamer is het belangrijk om de juiste plekken te kiezen voor het plaatsen van een spiegel. Sommige plekken kunnen voor een positieve sfeer en energie zorgen, terwijl andere plekken juist vermeden moeten worden. Ontdek in dit artikel waar je wel en waar je juist geen spiegel moet plaatsen in je slaapkamer.

Spiegels vermijden tegenover het bed

Het plaatsen van een spiegel tegenover je bed wordt doorgaans afgeraden. Dit is vanwege de onrust die het kan veroorzaken tijdens je slaap. Wanneer je jezelf ziet reflecteren in de nacht, kan dit leiden tot verstoring van de rust. Zoë Vita James van Open Space Concepts benadrukt dat slapers zich minder uitgerust kunnen voelen als ze hun reflectie kunnen zien terwijl ze in bed liggen.

De ingang van de kamer: geen plek voor spiegels

Een ander belangrijk punt is het vermijden van spiegels recht tegenover de deur van de kamer. Anna Elkington van Melody Maison wijst erop dat dit de natuurlijke energiestroom, of chi, kan blokkeren. Hierdoor kan positieve energie die bijdraagt aan een ontspannen sfeer niet goed de kamer binnenkomen.

Spiegels en rommel: geen goede combinatie

Het is ook aan te raden om spiegels zo te plaatsen dat ze geen rommel reflecteren. Een rommelige ruimte zorgt voor een chaotisch beeld en dus ook voor een verstoorde slaap. Het ideaalbeeld is een reflectie van iets moois of kalmerends, wat bijdraagt aan een positieve ambiance in de slaapkamer.

Afwijken van traditionele spiegelplaatsing

Cliff Tan, een expert in Feng Shui, adviseert zelfs om, indien mogelijk, helemaal geen spiegels in de slaapkamer te hebben vanwege de onnodige beweging en energie die ze toevoegen aan een ruimte die bedoeld is voor rust. Als compromis kunnen spiegels in ingebouwde kastdeuren of achter andere objecten verborgen worden, zodat ze niet zichtbaar zijn als ze niet gebruikt worden.

CZYTAJ  Hoe transformeer je je huis in een betoverend Frans landelijk paradijs?

Optimale spiegelpositie: dichtbij de bron van natuurlijk licht

Wanneer je besluit een spiegel in de slaapkamer te plaatsen, kan deze het beste in de buurt van een venster hangen. Dit niet alleen om meer natuurlijk licht de kamer binnen te laten, wat de ruimte groter laat lijken, maar ook om de harmonie met de natuurlijke omgeving te bevorderen. Een goed geplaatste spiegel kan bijdragen aan het reflecteren van een mooi uitzicht of natuurlijk licht, waardoor de levensenergie in de kamer wordt verbeterd.

Elke keuze in de plaatsing van je spiegel kan een diepgaand effect hebben op hoe een ruimte aanvoelt, dus overweeg zorgvuldig de energie die je wilt creëren in je slaapkamer met de positie van je spiegel.

  • Home
  • TIPS
  • Waar in de slaapkamer geen spiegel moet worden geplaatst, en waar wel